Колаж , ria.ruАмерикански дипломат описа евентуални други военни планове на руския президент.Владимир

...
Колаж , ria.ruАмерикански дипломат описа евентуални други военни планове на руския президент.Владимир
Коментари Харесай

Германски дипломат: Путин си е създал историческа митология и мисли в категориите на хилядолетна империя

Колаж, ria.ru

Американски посланик разказа евентуални други военни проекти на руския президент.

Владимир Путин няма да се задоволи единствено с война против Украйна - допустимо е да се опита да превземе други страни, в това число и членки на НАТО. Това твърди американският посланик и някогашен дипломат на Съединени американски щати в Турция У. Робърт Пиърсън пред The Hill, представена от  

Според него желанието на Путин е да си възвърне границите на Руската империя. Но с цел да се случи това, той би трябвало да реализира цялостен надзор над редица европейски страни.

Робърт Пиърсън счита, че описът с евентуални жертви на Путин включва освен Естония, Латвия и Литва, само че и Полша, Словакия, Унгария, Румъния, България и Молдова.

" Ако Путин оцелее, ще направи всичко, с цел да усили съветското военно наличие допустимо най-далеч на Запад. Той ще превземе Минск, подчинявайки го на Москва и ще ускори наличието на съветските си войски в Сирия и Казахстан. Също по този начин ще усили дейностите си в Калининград и около балтийските граници, с цел да сплаши силите на НАТО, Полша и Германия ", декларира дипломатът.

Пиърсън означи, че Путин е заинтригуван от основаването на " замразен " спор в Украйна.

Според американския посланик главната задача на НАТО е да вземе значимо решение за нова система за сигурност на Европа след края на войната. Санкциите, наложени против Русия няма да доведат до победа за Съединени американски щати или Алианса, в случай че не накарат Путин да изтегли войските си от Украйна. За това той счита, че Европа и Съединени американски щати би трябвало да схванат, че не е задоволително да се " играе в защита ".

Вашингтонското издание цитира и думите на високопоставения немски посланик Томас Багер пред " Ню Йорк таймс " от 27 март: " Ние не осъзнавахме, че Путин си е основал историческа митология и мисли в категориите на хилядолетна империя. Не можеш да възпреш подобен човек със наказания. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР